Aardappelstoofschotel met spek

Schaamteloos gejat, maar subliem verbeterd: de aardappelstoofschotel met spek van de Albert Heijn website. Zie hier de door mij en Mr Wichke Kok geëdite versie. Het is echt hartstikke simpel. En als je het extrapoleert naar twee personen, dan ben je niet alleen sneller klaar, maar ook nog eens redelijk goedkoop uit: fijn, met het oog op het vandaag door de Keunegin geschetste toekomstbeeld wat betreft de Nederlandse economie.. Enfin, ik had de spekjes en de paprika al in huis en voor de rest was ik beneden de 5 euro klaar, dus daar kun je je geen breuk aan vallen. Zeker niet met zo’n smaak-, kleur- en stijlvol resultaat. Hier volgt dan dus het recept voor 2 personen.

Bereidingstijd in minuten: 30 bereiden (maar dat kan dus echt wel sneller)

Ingrediënten:
– 1/2 kilo superaardappels (kruimig, maar dat lijkt me niet obligaat)
– 1 winterwortel (20 cent bij de groentenboer)
– 1 duobakje gerookte spekblokjes (250 g)
– 1/2 pot bouillon met rundvlees (350 ml) (van AH, 0,89 euro, dus dat kost ook amper iets. Van die andere helft kun je dan weer mooi een keertje home-made maaltijdsoup maken ofzo.. Kun je net zo goed twee winterwortels kopen.. Eet je daar weer rucolasalade bij, it’s so easy! Bovenop de bouillon drijft trouwens nog een laagje vet, die kun je er wel afhalen om het geheel wat magerder te maken. En ach, alleen die spekjes zijn vet, verder is het gewoon een hele gezonde maaltijd vol anti-oxidanten en vitamines!)
2 groene paprika’s Een gele en een rode paprika, of wat je in huis hebt..
2 preien Nee dus, veel teveel werk. En daarom doe je gewoon twee paprika’s! Zonder prei smaakt het geloof ik minstens net zo goed.
– 1/2 zakje rucolasla (30 g)

Bereiden:
Aardappels schillen, wassen en in partjes snijden. (Partjes.. dus gewoon van die halve maantjes.. maar je kunt het ook fifty-fifty doen: partjes én blokjes. Als je dat dan ook met de paprika’s doet, heb je nog eens wat afwisseling op je bord. Het oog wil ook wat, ja toch?) Wortel schoonmaken en in plakken snijden. In braadpan spekblokjes ca. 4 minuten bakken. Aardappel en wortel ca. 3 minuten meebakken. Bouillon met vlees en 50 ml water (ik weet niet of dat dan ook 25 moet worden, maar wij hebben geloof ik gewoon 50 gedaan, gaat ook prima) door groente roeren en geheel aan de kook brengen. Paprika schoonmaken en in reepjes snijden. (Ja, en dus wat grotere stukjes..) Prei wassen en in stukken van ca. 2 cm snijden. (Skip dat maar..) Paprika en prei door aardappelmengsel scheppen. Met deksel op pan ca. 15 minuten laten stoven. (Da’s dus heel makkelijk, want dan kun je ondertussen mooi een paar glaasjes port drinken.) Op smaak brengen met zout en peper. Rucola grof snijden. (Lees: open de zak en pak je schaar die je voor voedselbereiding gebruikt, en knip een paar keer flink in de zak rond. Voila. En als je nog geen voedselschaar hebt, koop dan gewoon een schaar die je daar voortaan voor kunt gebruiken. ZO handig!) Vlak voor opdienen rucola door stoofschotel scheppen.

En dat is lekker, werkelijk waar, ver-ruk-ku-luk 🙂 (En die paarse dingen, dat zijn dus de spekjes, just for your information..)

5 reacties op “Aardappelstoofschotel met spek

 1. En na één dag: het levende bewijs dat het recept te vertrouwen is. 🙂

  PS Helpt niet uitermate tegen verkoudheid.. zit er nog steeds. Maarrrr ik heb wel het voorjaar in mijn hoofd, misschien kwam dat door de winterwortel?!

 2. Aarappel? Jij hebt iets anders gegeten dan ik. Maar de blokjes waren echt wel vet veel beterder 😐

  PS voorjaar? Heetten ze dan niet voorjaarswortels? 😉

 3. Ik had mijn fout hersteld nadat ik op ‘Post’ geklikt had. Blijkbaar werkt dat niet. 😛

  Maar voelde jij gisteren ook iets voorjaarsachtigs in de lucht? (Vandaag niet echt meer) Misschien kwam het wel door al die vitamientjes, die ik gisteren dus niet heb binnengekregen. (En jij met je pizza vast ook niet :P)
  Was zeker wel weer lekker hè? Lang leve Il forno!

 4. Gisteren hebben D & haar zusje gekookt: zalm met gebakken aardappeltjes (hihihi) en worteltjes met peultjes. Die pizza eten we dus vanavond >:) Zelf koken is zóóó last week!

  Ik weet niet meer wat ik gisteren er van vond. En ook niet hoe het weer was. Regende het niet gewoon..?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *